Vlasnici benzinski pumpi u Bosni i Hercegovini, danas su posegnuli za radikalnim potezima zbog nemarnog ponašanja građana. Navode da niko nema pravo da njima diktira kako će oni poslovati i podizati cijene.

“Ko su oni da nama određuju kakve ćemo cijene diktirati? Valjda smo mi u ovom poslu tolike godine, znamo kako se stvari kreću, koliko to ovisi od globalne ekonomije i shodno tome određujemo cijene. Oni se fol nešto prave pametni kao ne može gorivo biti tri i po marke. Pa ne samo da će gorivo biti tri i po marke, već ćemo ga podići na pet samo zato što su bezobrazni! Ne petljamo se ni mi u njihove poslove, zato ni oni nemaju pravo da se miješaju nama u unutrašnja uređenja načina rada”, ističe Amar Štandgas, predsjednik udruženja poduzetnika za prodaju goriva

Nove cijene gorive bi trebale biti aktivne već od sutra, tako da građani neće imati mnogo vremena da dopune svoje rezervoare po sada već starim cijenama.

“Ukoliko ovu poruku ne shvate ozbiljno i nastave sa bojkotom, prvo ćemo jedan period zadržati nove cijene, pa ako baš ne shvate idemo do desert maraka po litru. Onda ćemo da vidimo ko će da glumi buntovnika i podiže glas. Prave se pametni oko stvari koje ne znaju kako funkcionišu, eto sad neka voze bicikla ili koriste tramvaj. Samo ona prava gospoda će i dalje voziti gorivo i neće se žaliti na porast cijena”, dodao je Štandgas.

Iz udruženja poduzetnika za prodaju goriva su također naglasili da građani imaju rok od 24 sata da smire tenzije, inače će tražiti i povrat goriva koje su nasuli u proteklih mjesec dana.