Objavljen je line up izvođača koji trebaju svirati na dočeku Nove godine u Sarajevu, a spisak starih bendova je razljutio mnoge stanovnike glavnog grada. Danas se povodom salve negativnih komentara očitovala i gradonačelnica Benjamina Karić rođ. Londrc.

“Ja zaista cijenim mišljenje svih naših građanki i građana i želim da se njihov glas čuje, ali također želim da odbranim i sve naše projekte jer iza njih stoje kompetentni i pouzdani ljudi. Nastup za novogodišnju proslavu na kojem će svirati Crvena jabuka, Zabranjeno pušenje, Bombaj Štampa i Laka smatramo punim pogotkom, i shvatam da su mnogi ljuti jer žele mlađe izvođače, ali mi mislimo da to nije ispravno. Zbog toga smo se odlučili uvesti određena pravila u naš sistem”, rekla je rođ. Londrc.

Grad Sarajevo ovim činom zabranjuje nastup svih izvođača koji nemaju barem 30 godina karijere, s opravdanjem da nisu dovoljno profesionalni.

“Smatramo da vrijedi samo ono što opstaje dugo i da je to jedini pokazatelj. Nema veze što ovako degradiramo mlade autore ali neka se bore. Neka grade karijere negdje vani i kada fino napune 30 godina profesionalnog djelovanja, mogu nam se vratit i javiti sa upitom za koncert. Mi smo uvijek bili poznati po tome da ništa svoje ne uvažavamo dok to vani ne uspije, i ne vidim razlog zašto da sada odustajemo od tog pravila”, dodala je gradonačelnica.

Dodaje da je u Laka jedva uspio uskočiti u ovu kategoriju, i da su mu zaokružili njegovih 26 godina aktivne karijere na 30, jer im ponestaje starijih izvođača.