Šokantan slučaj desio se prije nekoliko dana u našoj zemlji kada je suspendovan jedan državni službenik. Razlog je i više nego bizaran. Kako prenose mediji, službenik je suspendovan zbog toga što je cijelo radno vrijeme zapravo radio i time narušio ugled državnih ustanove koji grade već dvadeset godina.

“Suspendirali smo jedno lice koje je prema riječima njegovih kolega došao na posao i cijeli dan radilo. Radi se o muškarcu koji je u državnu firmu došao prije nekih par mjeseci i odmah uradio ovakvu glupost. Mislim da to nije nimalo fino sa njegove strane jer smo mi ovaj imidž gradili godinama. Šta sad treba da se pročuje da mi zapravo nešto i radimo u toku radnog vremena. Naš sad već bivši kolega će ostati suspendovan sve dok odluka disciplinske komisije ne bude konačna”, rekao je Halil Uhljeba, šef suspendovanog radnika.

Odmah nakon ove izjave našoj redakciji javio se i suspendovani radnik kao bi objasnio i svoju stranu priče.

“Ja jesam zabušavao par mjeseci i nisam skoro ništa radio. Dobio sam tu i tamo neku pohvalu zbog toga, ali mi se zadnjih nekoliko dana nakupilo dosta posla. To kobno jutro sam došao na posao, popio kafu i počeo da radim. Radio sam i brzo je prošlo cijelo radno vrijeme. Na kraju radnog dana došli su iz uprave i suspendovali me. Kao razlog su naveli da sam previše radio taj dan i naštetio ugledu firme. Ja stvarno nisam kriv jer mi je vrijeme prebrzo prošlo i nisam gledao na sat. Nadam se da će me brzo vratiti na posao jer posao u državnoj firmi je san svih ljudi u BiH”, rekao je suspendovani radnik koji je želio ostati anoniman.