Da je najbolji privremeni član Predsjedništva BiH i jedan od najboljih čuvara fotelje u svijetu Šefik Džaferović dokazao je i sada. Kako navode izvori bliski Predsjedništvu BiH gospodin Džaferović odradio je zadnje pripreme za veliki povratak Bakira Izetbegovića u Predsjedništvo BiH. Bakir Izetbegović bi se trebao vratiti u Predsjedništvo BiH negdje poslije izbora sljedeće godine ako sve bude išlo po planu, a već je sada sve spremno.

“Ja sam sve spremio za povratak gospodina Izetbegovića sljedeće godine. Kancelarija je potpuno renovirana. Prozori su zamijenjeni, kupio sam nove tepihe, parket lakirao, također kupio sam i potpuno novi klima uređaj kako bi gospodinu Izetbegoviću boravak ovdje bio što ugodniji. Nadam se da će to pomoći da se gospodin Izetbegović što prije navikne na Predsjedništvo BiH. Ja sam više puta dokazao svoj status najboljeg čuvara fotelje na svijetu, a to ću nastaviti raditi sve dok se gospodin Izetbegović ne vrati,” rekao je Šefik Džaferović privremeni član Predsjedništva BiH.

Na ovu izjavu nije mogao ostati imun ni gospodin Izetbegović koji je putem medija odgovorio gospodinu Džaferoviću.

“Nema riječi kojima ja mogu da opišem šta gospodin Džaferović radi za mene i koliko mi znači. Ja svakako ne bi mogao prepustiti tu funkciju nekome u koga nemam apsolutnog povjerenja. Jedva čekam da se vratim u Predsjedništvo BiH i vidim kako mi je gospodin Džaferović sredio kancelariju. Naravno moja vrata su za njega uvijek širom otvorena i bit će mi zadovoljstvo popiti kafu sa njim u novoj kancelariji”, rekao je Bakir Izetbegović, budući član Predsjedništva BiH.