Stranka demokratske akcije pokušava na sve načine sabotirati projekte Trojke na svim nivoima, čak i ako to ide direktno na štetu građana. Navode da je sada jedino bitno da se SDA vrati na vlast, pa da će kasnije razmišljati o građanima.

“Prosperitet, ekonomski rast i razvoj nisu jedina bitna stvar nekog društva. Najbitnije je da znamo ko smo i šta smo i da imamo vlast koja najbolje poznaje narod, a kasnije ćemo se baviti ovim trivijalnim stvarima. Zato pozivamo sve svoje simpatizere i članove sa područja Hrasnice da se pobune protiv Muzura i njegove struje, i da kategorički odbiju izgradnju tramvajske pruge koja će ih povezati sa Ilidžom. Bitno je prvo da ih sabotiramo u njihovim planovima, koje ćemo mi kao vlast kasnije preuzeti i uraditi kako treba”, ističe Faruk Kapidžić-Dia.

Dia savjetuje da se podigne zid na putu koji spaja Hrasnicu sa Ilidžom i da se na taj način konkretno spriječe sve moguće radnje oko izgradnje pruge.

“Poslat ću direktan nacrt i šta je potrebno od materijala da se podigne zid, naravno i tim stručnjaka koji će pomoći pri izgradnji. Neki mi govore da će to trajno odvojiti Hrasnicu od ostatka svijeta ali takva je trenutno situacija. Svi kadrovi koji tamo žive, a uposleni su u javnim ustanovama preko SDA, dobit će odsustvo dokle god bude blokada trajala. Što se tiče ostalih neka putuju preko Vojkovića, a ja ću pokušat organizovati i helikopterski prijevoz dok se ova situacija ne smiri”, dodao je Kapidžić.

SDA će preko svog lokalnog odbora u Hrasnici organizovati podjelu špahtli, miješalica i lopata stanovništvu, kako bi mogli podići ustanak i oboriti strahobalnu vlast Nermina Muzura.