Ministar unutrašnjih poslova Federacije, Ramo Isak prije nekoliko mjeseci podigao je veliku prašinu kada je izjavio da otkako je on došao na vlast policija kriminalce hapsi u gaćama. Nakon jutrošnje akcije na području Sarajeva, Zenice i Mostara u kojoj je uhapšeno nekoliko osobe gospodin Isak izjavio je da je tužan jer niko nije uhapšen u gaćama.

“Ja kada sam došao na ovu poziciju odmah sam uveo mogu slobodno reći vojničku disciplinu u policiju. Svi su radili kao jedan i kada sam vidio da su se svi naviknuli na nove uslove rada malo sam popustio. Međutim, jutrošnja akcija iako je bilo odlična dokazala je da su se pojedinci malo opustili. Niko nije uhapšen u gaćama i to je meni dovoljan pokazatelj da su se u MUP-u malo opustili. Ja sam jako tužan zbog toga i izgleda da ću morati opet malo stegnuti kaiš”, rekao je Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije.

Gospodin Isak poručio je da policija više ne smije slati takve slike u javnost i hvatati kriminalce obučene.

“Faktor iznenađenje je ono na šta mi ciljamo. Ne možemo sebi dozvoliti da uhapšeni obučeni lagano prošetaju do automobila i tako budu sprovedeni. Moramo hapsiti kriminalce u gaćama ili gole što bi bilo još bolje. Mislim da je policija postala stvarno popustljiva i ja ću to morati malo srediti u narednih nekoliko dana. Još jednom da kažem da je akcije bila super, ali nije niko uhapšen u gaćama i to je velika sramota za MUP”, dodao je Isak.