Obespravljeni radnici iz Viteza danas su konačno dočekali jednu dobru vijest. Nakon godina agonije i neisplaćenih plata Vlada FBiH ovim ljudima je odlučila pomoći. Kako mediji prenose Vlada FBiH je svakom radniku uplatila po 20 KM pomoći.

“Svi znamo kakva je situacija u državi i da mnoga poduzeća propadaju. Trenutna ekonomija je na staklenim nogama i samo malo fali da skroz propadne. Iako smo mi kao Vlada FBiH lično uništili mnoga poduzeća nećemo ljude ostaviti na cjedilu. Evo recimo danas su radnici iz Viteza dobili po 20 KM pomoći koje mogu potrošiti u koje god svrhe žele. Mislimo na svoje građane oni su samo nekoliko godina bili bez plata i već dobili ovu velikodušnu pomoć od svoje vlade. Ovo je samo početak, a Vlada FBiH će svakako i u budućnosti nastaviti sa pomaganjem radnicima koji su ostali bez posla”. rekao je Fadil Novalić, još uvijek aktualni premijer Federacije.

Obespravljeni radnici sa velikim olakšanjem su dočekali ovu zaista velikodušnu pomoć Vlade FBiH koje je kako kažu došla u pravom trenutku.

“Već smo počeli gubiti nadu i mislili smo da nema izlaza iz ove naše situacije. Onda se tu pojavila Vlada FBiH kao neki superheroj koji nam je pomogao. 20 KM nije malo novca posebno kad ste u proteklih godina bez ikakvih primanja. Imam nekih 8 KM duga što sam planirao vratiti od ove pomoći, ostatak novca ću uložiti u neko putovanje ili možda neku nekretninu. Zahvaljujem se Vladi FBiH na pomoći jer nam je ovo stvarno vratilo nadu u bolje sutra”, rekao je Mehmed Sikira, obespravljeni radnik iz Viteza.