Nekoliko sedmica unazad u našoj zemlji se vodi pravi mali medijski rat između predstavnika Federalne televizije i predstavnika BHT-a. Pored velikih dugova sa obje strane u igri je bilo i gašenje signala FTV-a što je posebno naljutilo njihove predstavnike. Kako bi pokušali riješiti ovu situaciju predstavnici obje strane pozvani su u Zadrugu na javno sučeljavanje.

“Meni je ta BiH kao neki stalni izvor inspiracije. Tamo se uvijek neko svađa i prepucava preko medija. Prošle sedmice su to bili Elmedin Konaković i Avdo Avdić, a sada se cijeli medijski rat podigao na jedan viši nivo. FTV i BHT se tamo hvataju za vratove i svašta govore jedni drugima. Ja sam zbog toga sada odlučio da predstavnike tih televizija pozove da budu gosti Zadruge i tamo riješe sve svoje probleme. Mislim da će njihovo javno sučeljavanje biti jedna od gledanijih epizoda ovogodišnje Zadruge i da će svim stranama donijeti ogromnu zaradu”, rekao je Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink.

Obzirom da još uvijek nije stigao odgovor ni o predstavnika FTV-a niti od predstavnika BHT-a gospodin Mitrović odlučio je ponuditi otplatu svih dugova ovih televizija u zamjenu za javno sučeljavanje u Zadruzi.

“Ja sam ozbiljan čovjek i biznismen prije svega. Vidim da mnogi misle da se ja šalim kada ih pozovem u Zadrugu, ali to nije tako. Ja sam odlučio ponuditi otplatu svih njihovih dugovanja nakon što odrade sučeljavanje u Zadruzi. Istina je da imaju ogromna dugovanja, ali mojim računicama to će se meni opet isplatiti kroz sponzore i gledanost. Nadam se da će me sada ozbiljno shvatiti i da ću dobiti odgovor već za nekoliko dana”, dodao je gospodin Mitrović.