Policijski službenici PU Živinice su jučer oko 20h zatvorili lokal “Africa” zbog sumnje da je vlasnik privlačio narkomane nepristojnom muzikom. Naime nakon prijave policijskih službenika PU Živinice sektor kriminalističke policije MUP TK je izvršio obradu nad vlasnikom lokala, te došao do zaključka da se u lokalu puštao Bob Marley, a zaplijenjeni su i veliki papiri za motanje marihuane “Raw”. Iz MUP-a TK su naredili policijskim službenicama da zatvore lokal do daljnjeg.

“Tokom rutinske kontrole učesnika noćnog život oko 19h smo čuli čudnu muziku koja je dolazila iz lokala, koji je već odavno poznat organima održavanja javnog reda I mira po sumnjivom ponašanju. Kako smo se približavali lokalu, muzika je prestajala, vjerovatno jer je vlasnik zapazio da prilazimo lokalu. Već smo upozorili ovog vlasnika da  prestane privlačiti pogrešnu populaciju u svoj lokal, tako da smo ovaj puta reagirati”, izjavio je za Šatro info, policijski službenik  Midhat Tekunica.

U proteklih par sedmica policija je zaplijenila skoro 100 stabljika indijske konoplje,  a u sklopu akcije “Plantaža” lišeno je slobode skoro 20 lica.  Iz Ministarstva unutrašnjih poslova ističu kako su sve bliže uništavanju ilegalnog tržišta indijskom konopljom, te su trenutno mjere bezbjednosti strožije nego ikad.