Naša fudbalska reprezentacija sinoć je u Lihtenštajnu pobijedila domaću selekciju i tako donijela barem malo radosti navijačima. Našoj reprezentaciji na ruku idu i ostali rezultati u našoj grupi tako da se cijela situacija oko plasmana na Evropsko prvenstvo sada dodatno zakomplikovala. Kako bi razriješili sve misterija Nogometni savez BiH angažovao je tim matematičara.

“Naši momci su sinoć pobijedili, a i ostali rezultati su bili povoljni za našu reprezentaciju tako da se cijele situacija oko tog famoznog drugog mjesta dosta iskomplikovala. Znamo da su nam se šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo dosta povećale, ali nismo sigurni koliko. Zbog toga smo fino uzeli tim matematičara koji će nam sve staviti na papir i razjasniti cijelu situaciju. Mislim da imamo šanse i to dobre da se plasiramo samo treba da pobijedimo još koju utakmicu i biti će to dobro”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza BiH.

Tim matematičara cijelu noć naporno je radio na računanju šansi za plasman naše reprezentacija na Evropsko prvenstvo sljedeće godine.

“Ovo je sada postalo jedan kompleksan matematički problem i mi prvo nismo znali uopšte odakle da počnemo jer ne zavisi sve od nas. Istina je da nam se neki rezultati još moraju poklopiti, ali mislim da ima nade. Mi smo počeli tačno računati šta treba sve da se poklopi i došli smo negdje do pola. Trebat će nam još par dana kako bi došli do konačnog rješenja. Pobjeda protiv Portugala bi dosta pomogla i naša reprezentacija bi skoro sigurno onda igrala ne Evropskom prvenstvu”, rekao je Tarik Zagrada. matematičar iz Zenice.