Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH sastao se sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom. Sastanak je protekao u najboljem redu, a obje strane su iz kancelarije izašle vidno zadovoljne. Kako prenose izvori bliski predsjednik Rusije, pred sam kraj sastanke Milorad Dodik se pohvali da sliku Vladimira Putina nosi u novčaniku.

“Sve je bilo super kao i uvijek. Ja sam njemu govorio sve što hoće čuti, a ja poslije naravno radio po svom. Znao sam ja da on mene voli i da sam mu u neku ruku idol, ali ovo što mi je danas rekao me šokiralo. Rekao mi je da nosi moju sliku u novčaniku i da u ona stoji ispred slika djece. To mi je moram vam priznati imenovalo i napumpao ego. Nikad niko moju sliku nije držao u novčaniku i ovo je prvi put da sam se susreo sa takvom situacijom. Prosto nisam znao kako da reagujem i šta da radim”, rekao je Vladimir Putin, predsjednik Rusije.

Milorad Dodik je odmah po povratku u BiH potvrdio ove navode inostranih medija.

“Naravno da je istina da imam njegovu sliku u novčaniku. On je jedna od rijetkih koji podržava Srbe u BiH sve bi dao za nas. Ja sam uvjeren da bi on nas pripazio kada bi neki rad izbio. Mislim da je to najmanje što mogu urediti za jednog takvog velikana koji je uvijek bio uz Srbe i Srbiju. Nosit ću njegovu sliku u novčaniku dok sam živ”, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Prema neslužbenim informacijama Milorad Dodik sliku Vladimira Putina drži i iznad bračnog kreveta u spavaćoj sobi.