Predsjednik Stranke Demokratske Akcije i najpoznatiji potomak dinastije Izetbegović nakon Alije, sin Bakir, obratio se građanima i građankama Bosne i Hercegovine kao i svim njegovim glasačima, prisutnim medijima i međunarodnim silama s revolucionarnim obavještenjem da će implementacija izbornih rezultata u Bosni i Hercegovini biti završena najkasnije do 2258. godine ovog milenija.

“Nama neki ljudi prigovaraju zato što odugovlačimo s implementacijom izbornih rezultata evo već dvije godine, ali pravo da vam kažem, to stvarno, istinski i iskreno jendostavno nije istina. Mislim, jeste da rezultati još uvijek nisu implementirani, ali nigdje nam se ne žuri. Evo ja vam obećavam ovim putem da će do kraja 2258. godine sve biti implementirano. Imali smo kolegij stranke i jednostavno smo došli do zajedničke odluke da će se morati implementirati rezultati što prije i skontali smo da će najobjektivnije i onako najbrže što mi možemo taj datum biti nekad 15. decembar 2258. godine. Do tada ćemo mi sve fino da napravimo i da sredimo i bit će prilike da se implementira sve. Ako ne uspijemo za našeg života da ovo završimo svakako smo ostavili našoj djeci u amanet da završe. Jer, jasno je da će SDA stranku naslijediti potomci već postojećih dinastija Izetbegović, Čampara, Sarajlić, Zukić i druge” – izjavio je za naš portal Bakir Izetbegović.

Izetbegović planira da u narednom periodu pokrene nekoliko dodatnih inicijativa za implementaciju izbornih rezultata van Kantona Sarajevo. O ovim inicijativama nije želio sada da razgovara jer, kako kaže, neće da se urekne.