U Kodžinoj ulici u Švrakinom Selu u Sarajevu, danas je održan stručni simpozij na temu efikasnosti vakcina, njihovih nuspojava i štetnosti za plodnost, a izlagači su bili eminentni stručnjaci opće prakse, itekako upoznati s ovom temom.

“Nas nekolicina koji svaki dan sjedimo ispred granapa u Kodžinoj ulici, smo jedina prava adresa kojoj se treba obratiti po pitanju vakcina. Danas smo tu da građanima damo odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju, jer očigledno ova takozvana struka koja sjedi po kriznim štabovima nema pojma. Mi smo ljudi koji imaju odgovor na sva pitanja, i sve što vas zanima možete saznati na simpoziju”, kaže Izo Šabeta, organizator simpozija.

Simpozij će trajati dva dana, a pored Ize, svoja izlaganja će imati još nekoliko vrhunskih stručnjaka na ovu temu.

“Da vam ja nešto objasni, evo Kemo na primjer je ekspert za vanjsku politiku, na birou je od 1997. godine, nema nikakvih primanja i svaki dan sjedi ovdje. Taj čovjek je hodajuća enciklopedija i on će držati predavanje na temu globalnog rata oko vakcine. Vahid je stručnjak iz polja medicine, jer je godinama cugao ispred granapa kod Medicinskog fakulteta i govorit će o svojstvima vakcine, dok ću ja biti tu kao džoker, čisto da moderiram i eventualno ulazim u diskusiju, zavisi koliko Vlahova drmnem taj dan”, dodao je Šabeta,

Pravo na učešće imaju svi građani, a umjesto aplikacije potrebno je samo kupiti koji Vlahov ili neku mezu za izlagače u granapu ispred kojeg se simpozij i održava.