Visoki predstavnik u našoj zemlji, konačno je odlučio reagovati po pitanju loše političke situacije. Godinama su oči građana uprte u njega, te ga mole da nešto uradi konkretno kako bi se izašlo iz pat pozicije u kojoj smo se našli. Konkretnim potezom desne ruke, Valentin Inzko je malo otklonio probleme.

“Taj čuveni bosanski lonac o kojem slušamo sve ove godine je izvor svih problema. Godinama sam pomno posmatrao šta se ovdje dešava i tražio modus kako da promijenim stvari. Shvatio sam da je ključ u bosanskom loncu i da se nešto pod hitno mora uraditi. On je uzrok svega ovoga, i vjerujte mi, čim malo odstoji nakon ovog recepta, rezultati će biti i više nego očigledni. Samo budite strpljivi i pričekajte još malo”, rekao je Valentin Inzko.

Problem bosanskog lonca je bio u smradu i okusu, te je jako loš za stomak. Valentin je naručio posebne listove lovora, kako bi prekrio sve njegove nedostatke.

“Lovor daje lijepu aromu čak i najgorim smradovima. Taj vonj koji se osjeti iz bosanskog lonca u kojem ključa nacionalizam, mržnja, kriminal i očaj je bilo pa gotovo nemoguće prekriti. Ubacio sam danas par listova lovora i već se osjeti razlika. Naravno, to još uvijek smrdi, ali je bitno da oči ne ispadaju od smrada. Nakon nekoliko dana ću ponovo ubaciti nove listove kako bi dodatno prekrio neugodni miris. Moramo samo biti strpljivi. Nakon nekoliko godina što budem ubacivao lovor, pokušat ću kutlačom da izvadim sve nezdrave sadržaje lonca, kako bi građani Bosne i Hercegovine konačno dobili život kakav zaslužuju”, dodao je Inzko.

Pored lovora, Visoki predstavnik je naručio i poseban grah koji planira ubaciti, kako bi laksativno djelovanje nakon konzumiranja bilo efikasnije, te kako bi se građani lakše riješili negativnih sastojaka lonca poput šovinizma, ksenofobije i nacionalizma.