Šefik Džaferović član Predsjedništva BiH dobitnik nagrade za najviše upućenih čestitki za jedan mandat ovih dana je u žiži javnosti. Razlog toga je što gospodin Džaferović skoro tri sedmice ništa nije čestitao. Građani BiH su zbog toga jako zabrinuti. Niko ne zna šta se dešava. Da se ne bi dizala velika frka i kako bi se građani malo smirili, gospodin Džaferović je dao izjavu o toj temi.

“Ja sam dobro. Zdrav sam radim svoj posao kao i do sada. Jednostavno, potrefio se takav perioda da nema nikakvih značajnijih praznika u svijetu, tako da je nemam šta da čestitam ljudima. Bilo je nekih manjih praznika, ali ja kao čovjek s najviše čestitki u jednom mandatu moram održati neki nivo. Ne čestitam ni ja svašta. Želim reći građanima da se ne brinu držim sve stvari pod kontrolom. Do kraj mandata sigurno ću uputiti još pedesetak čestitki”, rekao je Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

Nakon ove izjave građani BiH su se malo smirili, ali žestoke kritike na račun gospodina Džaferovića uputio je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

“Ja ne mogu da vjerujem da je gospodin Džaferović osoba kojoj sam ja dao toliko povjerenje uradio ovako nešto. Svi znate da je nama u SDA narod na prvom mjestu i da se za njih najviše brinemo. Gospodin Džaferović je uradio to da se naš narod brine i uznemiri, nije reagirao na vrijeme. Glavni odbor stranke će odlučiti o sankcijama gospodinu Džaferoviću nakon ovog postupka”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.