Fadil Novalić premijer FBiH nakon izjave da građani kupuju 37% manje ulja za isti novac postao je hit na svim društvenim mrežama. Međutim, gospodin Novalić odlučio je da sada kao i uvijek bude uz svoje građane i da im pruži pomoć. Kako navode izvori bliski premijer Novalić on trenutno radi na knjizi recepata. Ovo neće biti obična knjiga recepata. Naime, gospodin Novalić radi na receptima koji se mogu spremiti sa 37% manje ulja.

“Odlučio sam napraviti ovu knjigu kako bi pomogao našim građanima da se prilagode na ovu situaciju. Ulje jest jedna od važnijih životnih namirnica i bez njega se ne može. U knjigu ću uvrstiti čuvene bosanske specijalitete kao što su razne pite i variva, ali i internacionalnu kuhinju koja je u BiH jako zastupljena. Ova knjiga će biti primjer da se još uvijek može ukusno jesti, ali da se pri tome i štedi. Knjiga će za sada izaći na bosanskom jeziku, a u pripremi su prevodi na hrvatski i srpski jezik kako bi bila dostupna svim građanima BiH”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH i autor knjige.

Knjiga bi se trebala naći u prodaju već za nekoliko mjeseci, a gospodin Novalić najavio je veliku turneju po BiH na kojoj će predstaviti svoju novu knjigu.

“Mi već imamo zakazano predstavljanje knjige u skoro svim većim gradovima BiH. Kada knjiga izađe ja krećem na turneju. Građani će imati priliku i dobiti potpis na knjigu, ali i nekoliko praktičnih savjeta za uštedu koji ne pišu u knjizi”, dodao je Novalić.