Bilbordi koji su zgrozili građane širom Banjaluke na kojima piše da granice postoje pored likova vojnika, danas je konačno objašnjeno o čemu se radi. Naime, riječ je o novom nastavku popularne franšize Call of Duty.

“Odlučili smo da pokrenemo masovnu kampanju da ljudi više vremena provode u kućama igrajući video igre i tako štede novac, ne izlažu se problemima na ulici i nemaju prostora za negativne aktivnosti poput alkoholizma i konzumiranja narkotika. Riječ je o novom nastavku video igre Call of Duty, a mi smo željeli da kroz marketing sa nečim što je srodno našim ljudima, na najbolji mogući način prezentujemo njen novi nastavak. Garantujem vam da nema mjesta panici i da se o tome radi”, rekao je Milorad Dodik.

Obzirom da nije još uvijek otkriveno u kojoj tematici rata će biti novi nastavak popularne franšize, ovom kampanjom bi radnja mogla biti i na Balkanu.

“Mi aktivno već pregovaramo sa kreatorima ove video igre da se napravi nastavak koji je vezan za naše sukobe na Balkanu. Evo ovom prilikom vam ja ekskluzivno otkrivam da će tema biti ratovi u Jugoslaviji i da ćete imati priliku da virtuelno ratujete za svoj narod kroz video igru a ne na ulicama”, dodao je Dodik.

Novi nastavak popularne franšize će nositi naziv “Call of Duty: Kosovo Calling”, a igrači će moći da izaberu bilo koje ratište sa prostora bivše Jugoslavije.