Damir Marjanović je na današnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo napustio klub Naše Stranke, te tim činom izgubio 99. stranačku knjižicu. Trenutno je je u potrazi za jubilarnom stotom, koju želi preuzeti u skorije vrijeme.

“U politici treba znati procijeniti kada napustiti određenu ideologiju i stranku, zahvalit se na saradnji i nastaviti dalje. Bilo je lijepo dok je trajalo ali sada idem dalje. Trenutno sjedim u Vladi Kantona Sarajevo kao nezavisni član, te se nadam da ću do kraja ove godine dobiti poziv od neke nove stranke. Pristat ću na sve opcije koje nisam probao do sada. Činjenica je da sam faktički ispucao sve opcije građanskih stranaka te lijevo orijentisanih partija, te da ću morati birati stranke koje su desni centar ili stroga desnica, ali tako je kako je. Tržište rada diktira sve tako da sam ja spreman da se prilagodim različitim ideologijama, što se vidjelo kroz moj dosadašnji rad”, istakao je Marjanović.

Kaže da nije probirljiv ali da već ima određene favorite kojima bi rado pristupio, ukoliko dobije poziv od njih.

“Iskren da vam budem, Narodi i Pravda mi je pravo primamljiva opcija, pogotovo na nivou Kantona Sarajevo. Jaki su trenutno, imaju veliko povjerenje građana i nova su stranka, treba probati sve. Omišljao sam se i o SDA ali bi tu baš dosta morao pogaziti sebe. Nemam problem ni s tim ali bih prije volio pokušati nešto tipa Narod i Pravda ali ako ne može, i SDA je dobra opcija, oni su dokazano jaki decenijama već. SBB mi je poprilično tanak, te će to biti zadnja mogućnost na mojoj listi. Gledat ću da ispucam prve dvije, taman je to još koji mandat”, dodao je Marjanović.

Dino Konaković je već pozdravio komplimente Damira o njegovom političkom pokretu, te naglasio da bi volio sarađivati s njim, obzirom da obojica imaju afinitete ka mijenjanju stranke.