Predsjednik RS Milorad Dodik je jučer u Narodnom pozorištu u Beogradu spojio  ribarskim najlonom Beograd i Banja Luku na geografskoj karti koju je Aleksandar Vučić specijalno nacrtao za manifestaciju “Dani srpske u Srbiji”. Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta je istakao da je ovo spajanje početak njegovog sna da Srbija i RS budu jedno.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS najavili su da će djeca u pet škola koliko ih je ostalo u RS od sada učiti da su Republika Srpska i Srbija ustvari ista država.  Iako je ostalo malo škola i djece u RS, moramo im pokazati gdje uvijek mogu naći prijatelja, poručili su iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Nedavno sam sanjao da smo Vučić i ja ustvari jedna osoba koja vodi jedan veliki narod. Moja glava se nalazila na Vučićevom tijelu, a naša zajednička Vlada se nalazila ispod Fontane na Slaviji.  Onda sam se probudio i shvatio, da nikada neću  prestati težiti ka spajanju Banja Luke i Beograda, pa sam na otvaranju manifestaciji spojio RS i Srbiju na geografskoj karti. Za sada je to jedino što mogu učiniti za temelje Srpske.”, izjavio je za Šatro info, predsjednik RS Milorad Dodik.

Dodik je najavio da će u periodu dok budu trajali “Dani srpske u Srbiji” u svakoj školi u Srbiji spojiti na geografskim kartama i globusima Srbiju sa RS-om, kako djeca ne bi pogrešno učila.  Nezvanično saznajemo da Dodik planira lobirati novi predmet u škole RS koji će se baviti opstankom i razvojem srpskog naroda pod nazivom “Konstrukcije i temelji Srpske”.