Nakon debakla FK Sarajevo prošle sedmice, gdje je poraženo od Atalante s visokih 0:8, uprava kluba je odvojila sredstva za sanaciju terena i tribina.

“Svjedoci smo utakmice koju ćemo nažalost dugo pamtiti po lošem. Em što je klub doveden u katastrofalnu poziciju i zavezan na stub srama, em je teren skoro pa u istom stanju u kojem je bio nakon rata. Evo već sedam dana traje rekonstrukcija, a najbolje firme iz cijele Bosne i Hercegovine su učestvovale u saniranju. Ogromna šteta je učinjena prvenstveno mrežama na golovima, i to na oba, obzirom da su dejstvovali po njemu tokom čitave utakmice. Zatim travnjak je toliko oštećen našem mizernom pokušaju odbrane, koji je u većini slučajeva završavao proklizavanjem naših igrača. I tu je svakako neprocjenjiva šteta tribina, iako su stolice plastične, one nisu mogle da podnesu toliku količinu suza i bijesa navijača koji su preplavili stadion”, rekao je Husref Musemić, glavni i odgovorni za katastrofu koja je zadesila tim s Koševa.

Šteta se procjenjuje na oko 800 000 maraka, a navijači su ovaj put odbili da učestvuju u sanaciji.

“Mi smo kontaktirali navijače i oni su odbili da učestvuju u prikupljanju jednog dijela materijalnih sredstava. Ja ih i razumijem, ne bi ni ja da sam bio gore. Igrači Atalante su pregazili naš stadion i klub, a pokrenuta je i rasprava da se podigne tužba Sudu za ljudska prava u Strazburu zbog zločina protiv čovječnosti, terenskog čišćenja, brisanja s lica zemlje i vraćanje stotinu godina u nazad”, dodao je Musemić.

Horde Zla su također ispred stadiona paljenjem svijeća i učenjem Fatihe odali počast palom klubu, te poslali poruku da se nikad nikome ne ponovo ovakvo zlo.