Vozač kombija koji se sudario s Talgo vozom je izrazio nezadovoljstvo brzinom voza koji je, kako navodi, čekao dva dana. Hamo Karburator, je bio parkiran u blizini Kaknja i oko 48 sati čekao da na njegovo vozilo naleti Talgo voz koji je nedavno pušten u funkciju.

“Meni je otišlo štošta na ovom autu, pa sam nešto konto da nije loše da bude neki sudar, da mi to osiguranje sve pokrije. Sad ide turistička sezona, a poslije drva, ugalj, selidbe… valjaće mi da mi kombi bude popravljen. I skontam ja da mi je najbolje sačekati voz da me udari. Namjestim se fino da me ne povrijedi, a osiguranje pokrije štetu”, govori gospodin Karburator.

Ono što je razočaralo ovog čovjeka jeste vrijeme koje je morao provesti čekajući voz da ga udari.

“Ja sam tu bio skoro dva dana. Morao sam tri puta da idem da dokupim hrane i pića i time riskirao da propustim voz, jer nisam sa sobom imao nikoga da ostavim da čeka umjesto mene. Nudio se mali od tetke, ali on nema vozačku pa nisam mogao na to da pristanem. Međutim, upornosti i trud se uvijek isplati. Ja sam čekao dovoljno dugo i na kraju postigao svoj cilj. Drugi put ću možda otići u Hrvatsku, jer ovo ovdje nema smisla”, kaže Karburator.