Nogometna historija je ispisana! Reprezentacija BiH je prošla iz grupne faze Svjetskog prvenstva u osminu finala gdje će igrati protiv Europske unije! Oči čitave nacije danima su uprte ka velikim hologramima na kojima se odvija Mundijal, velika, ratnička boba između velesila svijeta.

Prvi put, nakon svjetskog prvenstva u Brazilu 2012. godine gdje je BiH prvi put nastupila, sada, na novom Svjetskom prvenstvu u velerazvijenoj Tanzaniji BiH piše svoju historiju.

Mi smo presretni, znate i sami koliko se malo ulaže u fudbal u našoj državi, pogotovo otkako se 2050. godine iselio veliki broj mladog i za fudbal sposobnog stanovništva, a kako je i ova intergalaktička liga pokrenuta sve veće i veće šanse smo imali za prolazak dalje, i evo ga napokon, nakon nekoliko stotina godina, opet je BiH na ovakvom prvenstvu i napokon smo ostvarili naš najbolji uspjeh! Ja sam preponosan na svoje momke i jedva čekam da pričamo našim unučadima kako se BiH plasirala prvi put nakon grupne faze u nekom sportu”- izjavio je za naš portal selektor Haman ĆiroBlažević.

Na naš upit da li će fudbalerima biti osigurane odgovarajuće nagrade, Ćiro je odgovorio da su za njih već osigurane bomonjere i velii buketi cvijeća s Marakla.