Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je predstavio nacrt novog Zakona o porodiljama, a Zakon će biti predstavljen Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanje i stupanje na snagu sa 1. augustom 2018. godine.

Naime, novi Zakon o porodiljama donosi nekoliko velikih izmjena među kojima je najveća ona koja nalaže porodiljama da odmah, a najduže dva dana nakon poroda, izgledaju kao modeli sa Instagrama.

“Vidite, mi smo shvatili da sve velike zvijezde svijeta koje rode objavljuju ovakve fotografije. Također, zna se da je za ženu nakon poroda najbitnije da smrša, jer ono, gdje će majka da bude debela i kako će takva da se pojavljuje na društvenim mrežama? Mi zapravo ženama činimo uslugu jer ih tjeramo da brinu o svom izgledu i samim tim o svom zdravlju, mi samo pratimo svjetske trendove”-izjavio je za naš portal premijer Novalić.

Kao dokaz svoje novi figure, nove majke trebaju da dokaz o svom fizičkom izgledu postave u formi fotografije u kupaćem na Instagramu. Pored ove fotografije druga opcija prihvatljivog dokaza je fotografija iz teretane. Kazna za nepoštivanje ovih odredbi je javno sramoćenje na Facebook-u.