U sarajevskom naselju Alipašino Polje jučer je zabilježen „slučaj narušavanja javnog reda i mira“, kako nam je rečeno u Operativnom centru MUP-a KS-a. Iz policije navode da je do fizičkog obračuna došlo nakon duge verbalne prepirke između ovih lica.

Kako Šatro ekskluzivno saznaje, do obračuna je došlo zbog suštinskog neslaganja o shvatanju filozofa Hegela između ova dva lica. Jedno lice smatra da Hegelovo shvatanje imanencije i transcedencije ima smisla, dok je drugi mladić smatrao da se tu radi o običnoj travestiji.

“Ma ja prosto ne mogu buraz da vjerujem da se ovaj lik loži na Hegela i njegova piskaranja o svemu i svačemu. Mislim ono daj majke ti, ako je neko dobar filozof to sigurno nije lik čiji utjecajni koncepti su spekulativna logika ili “dijalektika”, “apsolutni idealizam”, “dijalektika Gospodara/Roba”, “etički život” i važnost historije. Morao sam da ga štociram onako fino baš da dođe sebi” – izjavio je za naš portal jedan od sudionika u fizičkom obračunu koji je želio da ostane anoniman.

Obračuni ovog tipa strani su za sarajevsko elitno naselje Alipašino, ali kako saznajemo, u posljednje vrijeme je zabilježen porast ovakvih slučajeva.