Vlada Kantona Sarajevo je izdala saopćenje nakon već prerane najezde zmija na području Sarajeva. U saopćenju se navodi kako je vjerovatno Elmedin Dino Konaković, bivši premijer Kantona Sarajevo, podmetnuo zmije oko korita Miljacke kako bi sabotirao odličan i tih rad Vlade, ali i novog Premijera Kantona Sarajevo, čije smo ime tražili da nam pošalju, ali rok je 15 dana, pa ga do tad probajte naći na internetu.

“Ovo je očigledno. Jasno je k’o dan. Ko bi inače podmetao nama, poštenoj, mirnoj i tihoj Vladi nešto ovakvo, a da nema lične interese. Evo, otkako je otišao Konaković, mi smo radili toliko tiho i mirno, ama da se muha ne čuje, a kamoli zmija. On kad je bio premijer, svake sedmice je bio u medijima, te uzima odgovornost za ovo, te rješava ono, te zalaže se za ono… a mi, najbolji saziv vlade, realno. Ne talasamo, ne maltretiramo ovaj napaćeni narod problemima. Život im je već pun problema, i krenula je sezona godišnjih odmora. Ne ide da ih smaramo”, kaže Sabahudin Delalić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Iz Vlade su još rekli da se pribojavaju novih opstrukcija koje sprema Elmedin Konaković zbog, kako navode, njegove ambicije da preuzme stabilnu i kvalitetnu vlast koju SDA ima u ovom mandatu.

“Kad se radi o mogućim opstrukcijama, mi očekujemo mnogo toga sad. Vrlo je izvjesno da će Konaković postaviti radove na raznim cestama i šetnicama u sred ljeta kad je najviše turista i dijaspore. Također, očekujemo da će on i njegovi jataci zavrtati vodu navečer po Sarajevu i da će biti ozbiljnih pokušaja sabotaže da SDA dobije sljedeće izbore, tako što će se kandidovati i sam za neke pozicije. Mi ćemo pozvati upomoć sve svoje prijatelje iz međunarodnih krugova kako bismo se odbranili od ove pošasti”, dodaje Delalić.