Ministar vanjskih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić je napravio još jedan veliki uspjeh za svoju državu na međunarodnom nivou.

Nakon što je isposlovao historijske poteze povlačenja priznanja Kosova od strane Surinama, Gvineje Bisao, Sao Tome i Principe, Burundija, te Liberije, ministar Dačić je isposlovao još jednu veliku pobjedu za Srbiju.

Naime, na 200 švicarskih franaka, pojavila su se tri prsta što je veliki poduhvat za Srbiju kako bi vratili Kosovarima u Švicarskoj koji često pokazuju albanske orlove i tako provociraju srpsko stanovništvo.

“Još od Svjetskog prvenstva i onog orla Šaćirija, ja pokušavam da ispravim tu diplomatsku nepravdu i vratim jedan poen za Srbiju. Evo konačno sam uspio. Ponosan sam na narod Srbije i našu borbu protiv svjetskih, prije svega negostoprimljivih sila, a onda i veoma anti-srpskih. Predsjednik Vučić i ja podnosimo veliku žrtvu svaki dan boreći se sa ovim i ovakvim napadima na Srbiju i pokušavamo da ih odbijemo. Podržite nas, budite uz nas. Štit Pravoslavlja je u rukama Srbije”, kazao je ministar Dačić.

Kako saznajemo iz izvora bliskih dizajneru novčanice, Republika Srbija je za ovaj historijski uspjeh izdvojila samo 300 hiljada eura za troškove lobiranja i reprezentacije vezanih za ovo pitanje. Također saznajemo, da ministar Dačić lobira za otvaranje jednog kioska sa leskovačkim roštiljem u centru Ciriha, kako bi Srbija protiv Albanaca iz Švicarske povela sa 2:1 i na taj način olakšali malo pritisak koji imaju trenutno.