Ivan Pernar je danas opet izbačen iz Hrvatskog Sabora, javljaju mediji iz susjedne Hrvatske. Zbog nepoštivanja pravilnika, i nakon nekoliko opomena, osiguranje Sabora bilo je primorano na silu udaljiti Ivana Pernara iz ove institucije.

Kako saznajemo iz povjerljivih izvora, Pernar je iscenirao svoje izbacivanje i režirao ga pomno planirajući svaki detalj koji će se desiti. Naši izvori potvrđuju nam da je Pernar oduvijek sanjao da bude lik na renesansnoj fotografiji. Kao veliki zaljubljenih u Botticellija, svaki njegov korak odraslog života vodio je do ovoga trenutka.

“Pernar je veliki majstor, on i politika nisu nikada bili jedno za drugo. Oduvijek nam je bilo čudno zašto se politikom i bavi. Sada je jasno, sve je to bio put do ovog monumentalnog trenutka”, kažu Pernarovi poznanici

Od samog Pernara nismo uspjeli dobiti izjavu, ali je tvrdnje njegovih prijatelja i poznanika potvrdilo i analiziranje svakog pokreta na fotografiji, koja je već danas pretvorena u sliku i uvrštena u redovnu postavku Louvrea u Parizu.

Na fotografiji se jasno vidi da je Pernar, svaki njegov pokret, kao i njegova okolina u savršenom zlatnom rezu. Stručnjaci su potvrdili i da je za ovakvo nešto, posebno u spontanoj situaciji izbacivanja sa Sabora bilo potrebno godine planiranja i rada na usavršavanju tehnika.

“Kako samo drži taj mikrofon s dva prsta. Pa čarapa koja se vidi, savijena kravata. Kao djelo najvećih majstora. Pernar je naslikao remekdjelo i toga ćemo biti svjesni tek generacijama kasnije”, objašnjava stručnjak s Akademije umjetnosti u Veneciji.