Vlada Republike Srpske odvojila je iz budžeta oko 1.8 miliona KM za igradnju najveće slamke na svijetu. Kamen temeljac je udaren u Laktašima, a planirano je da slamka bude visoka 100 metara, te da se vidi iz gotovo cijele Krajine.

“Ovim projektom rukovode SNDS, Vlada Republike Srpske te stručnjaci iz Ruske Federacije. Ja kontrolišem sve u Republici Srpskoj tako da imam pravo da odvajam pare za šta god želim. Šta vas briga u šta ja trošim svoje pare?! Eto vam tamo Federacije pa radite šta hoćete, ja ću u Republici Srpskoj raditi šta mi je volja, vi mi to ne možete zabraniti”, kratko je prokomentario Milorad Dodik.

Iz stožera stranke kažu kako je projekat zadnja linija odbrane na narednim oktobarskim izborima. Izgradnja slamke će predstavljati jaku, stamenu, organizovanu i sposobnu Republiku Srpsku.

“Ovo je bila opcija Alamo što bi rekli Amerikanci. Naš predsjednik je tolike godine na vlasti, promjena skoro da i nije bilo, a planira još jedan mandat kao član predsjedništva tzv. Bosne i Hercegovine. Slamka ima za cilj da se uhvati za nju, te da nekako preživi izbore. Nama je ponestalo tema u proteklih 18 godina, nemamo više čega da se hvatamo, sve smo ispucali. Evo sad i ovo oko Srebrenice smo probali, al’ ne pije vode nešto. Pozivali na rat, ništa. Održali referendum, ispali budale. Prijetili vojskom, ovi ni habera. Nama je jedino ovo ostalo i nadamo se da će građani Republike Srpske prepoznati kvalitet i važnost ove slamke, te na oktobarskim izborima ukazati još jednom povjerenje SNSD-u, kako bi naš predsjednik Mile dobio još jedan mandat. Nervozan je kad nije u politici, pa  vas molim da nam izađete u susret.