Politika u našoj zemlji iz izbornog ciklusa u izborni ciklus uzima sve više maha među mlađom populacijom. Nema ko se nije učlanio u neku partiju a samo oni ambiciozni su dobili priliku da se takmiče za jednu od mnogobrojnih fotelja koje nudi administracija kakvu ima Bosna i Hercegovina. Iz tog razloga, ugostitelji širom Sarajeva su napravili akciju koja će vjerovatno pomoći mnogima da dobiju koji glas više.

“Happy Hour za kandidate je tematski party u kojem mogu učestvovati samo osobe koje su na listi na izborima. Dakle princip je sljedeći, onaj koji popije pet piva bilo koje marke, moći će zalijepiti svoj plakat na vrata kafane u kojoj je pio. Plakat tu može da stoji tri dana, nakon čega opet može učestvovati u akciji. Akcija će trajati svaki dan od 17 do 19 sati u svim kafićima u gradu. Ovo je ujedno i dobar način da prikupe simpatije građana, jer ne postoji bolje mjesto za poslove od kafane. Dakle tu fino dođu, druže se s ljudima, predstave plan i program, obrnu koju turu sebi i njima i možda upravo ti ljudi budu ključni u brojanju glasova. Naravno, ne smiju previše smarati goste s tim”, rekao je Ragib Bakšiš, predsjednik udruženja ugostitelja i trgovaca ‘Šaner’.

U akciji mogu učestvovati samo kafići koji služe alkohol. Naravno da se nameće logičko pitanje šta je sa šiša barovima.

“Mislim da nema smisla ovakvu vrstu akcije praviti u šiša barovima, jer u njima izlazi samo podmladak SDA i tako da oni tu ostvaruju zasigurnu pobjedu. Koliko god šiša da popušite, na kraju će na vratima visiti samo zeleni plakati, što nema smisla. Džaba će neko dobiti napad trovanja a neće moći okačiti plakat na vrata”, dodao je Bakšiš.