Dok su stanari zgrade u ulici Miše Pršuta sinoć oko 20 sati spokojno gledali televiziju nisu ni slutili da se u njihovom neposrednom susjedstvu odvija prava obiteljska drama. Njihova susjeda Mirela doslovno se borila za život dok je pokušavala da skine farmerice iz svojih srednjoškolskih dana.

„Prije nekoliko dana sam u ormaru pronašla farmerice koje sam posljednji put nosila u srednjoj školi. S obzirom na to da već tri tjedna idem u teretanu pomislila sam da mogu ponovo da ih obučem i jutros sam to i učinila. Nitko nije bio sretniji od mene kada sam u tome uspjela“, priča Mirela.

Ona kaže da je na poslu dobila bezbroj komplimenata na račun svog dobrog izgleda u uskim farmericama.

„Malo su me stezale u predjelu struka, ali sam mislila da će tijekom dana popustiti. Međutim, već poslije doručka u obližnjoj pekari shvatila sam da je situacija ozbiljna jer su mi farmerice djelomično prekidale dotok krvi u noge. Otkopčala sam dugme, ali nije vrijedilo, nožni prsti polako su počeli da poprimaju modru boju“, kaže Mirela.

Zahvaljujući urođenoj upornosti i inatu ova žena uspjela je da izdrži čitavo radno vrijeme, nadajući se da će kod kuće riješiti ovaj neprijatni problem.

„Čim sam ušla u stan pokušala sam da skinem farmerice ali nisam uspjela. Da bi stvar bila gora, nikog od ukućana nije bilo da mi pomogne pa sam bila prepuštena sama sebi. Što sve nisam pokušala! Vukla, cimala, koristila svu svoju snagu, ali uzalud. Noge su već krenule da mi otkazuju pa sam bila primorana da pozovem vatrogasce“, kaže Mirela.

Komentirajući ovaj slučaj šef Vatrogasne službe Ilija Pujić rekao je da je u roku od pet minuta na lice mjesta izašlo devet vatrogasnih vozila i da su vatrogasci brzom intervencijom uspjeli da spasu život unesrećenoj Mireli.