Jack Russell Terrier kojemu je ime Džoni, i koji je star svega šest godina tvrdi da mu čovjek nije najbolji prijatelj, kako je većina ljudi godinama smatrala, saopćio je rano jutros Institut za komunikaciju sa životinjama.

Višenedjeljni pokušaji komuniciranja s Džonijem proteklih dana dali su prve rezultate i jedna od prvih stvari koje je ovaj Jack Russell Terrier saopćio istraživačima bila je da, iako ljude veoma cijeni, ne bi mogao da za bilo koga od njih kazati da mu je najbolji prijatelj.

„Džoni je rekao da ne može da govori u ime drugih pasa koji možda imaju drugačije mišljenje, ali da on lično smatra da mu čovjek nije najbolji prijatelj, iako osjeća određenu povezanost sa vlasnikom. Kada je bilo riječi o prijateljima, spomenuo je dobermana Zlaju i dalmatinca Rileta, s kojima je skoro u svakodnevnom kontaktu u velikom parku“, izjavio je dr Zdenko Pašić koji je vršio ovo istraživanje.

Džonijev  vlasnik Dino Omić teško je primio ovu vijest, jer je on svima pričao da mu je Džoni jedini prijatelj koji ga razumije.

„Tužno je kada godinama nekog doživljavate za svog najboljeg prijatelja, i uvjereni ste da on isto to misli i o vama, a onda čujete da ste živjeli u zabludi. Ne znam da sam se ikada osjećao ovako. Nisam ni sanjao da će me nekada moj pas ovako iznevjeriti“, izjavio je Dino koji je  dodao da odbija da u potpunosti povjeruje u ovu tvrdnju sve dok ne čuje i drugo mišljenje Instituta za pasju komunikaciju.