Armina Gosto, dvadesetpetogodišnja hostesa iz Mostara, prošle subote je u noćnom klubu “XXX” proslavila svoj odlazak u penziju.

Iako u početku Armina nije bila najsretnija zbog prestanka hostesiranja, ipak joj drago je da će njene mlađe kolegice sada moći da se dokažu.

“Tužna sam jer sam više od pet godina hostesirala, i vezana sam za ovaj posao. Činjenica je da zbog godina više ne mogu više tako kvalitetno da obavljam posao, noge me sve više bole kad stojim, a i više nisam ljubazna prema svakom tko mi priđe. Da ne spominjem štikle koje sad ne mogu ni da smislim”, kazala je Armina.

Ona dodaje da, za razliku od svojih kolegica koje su po četiri, pet godina mlađe od nje, sve teže ide u korak s inovacijama i novima metodama u hostesiranju. Većina promocija joj je izgledalo glupo, bez ikakvog smisla i efekta.

“Sve češće sam pitala sebe što radim od svog života i da li je ovo posao kojim želim da se bavim? Videla da se više ne pronalazim u njemu. Nije mi više imalo smisla da te svi gledaju, dobacuju ti, a čim bi mi prišao neki stariji muškarac odmah bi mi postao odvratan”, ističe Armina.

Ona napominje da joj je najviše žao što više neće imati toliko dobru zaradu, ali i što se rastaje od svojih kolegica. Ističe da se puno može naučiti od mlađih djevojaka koje su toliko vrijedne da bez problema izdrže da rade cijelu noć u zagušljivim lokalima, iako je većina njih i maloljetna.

Armina za kraj dodaje da penzija ima i druge svoje mane, pa tako vidi da zbog godina, više nije toliko privlačna suprotnom polu, kao i da joj neki mladići već persiraju, iako su stariji od nje.